Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рейндж 2.5DSE`96 - проблем със запалването (по скоро проблем с електрониката)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Отново проблем.(Запалването на РР 2.5DSE`96)

Прегледай в Rave-то, в Technical Bulletin-ите. Погледни в секция Electrical->Range Rover->1996->Boost Charging/Starting (860996), който е със същите симптоми. Все пак може да е от полза.

Бушониерата също не е за пренебрегване и като начало може да я огледаш за следи от корозия/разяждане.

Успех и дано е нещо малко.

Коментар

Благодаря за съвета Ники, но нямам версията на RAVE с техническите бюлетини и няма как да го направя... има ли линк някаде във форума на въпросната версия, че не можах да нямеря?
      Последно редактирано от valdivladi; 10-02-09, 23:24.
      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Коментар

Обади се ако имаш нужда от помощ. Телефонът ми го има в темата Кой съм аз. Имам колега от Севлиево на който му монтираха допълнителна аларма в габрово и я направиха да ресетва компа и за сега работи перфектно, отключва си с нея без грижи. А за ппадането на акомулатора има тема и колега който си е поръчал едно съпротивление за решение на проблема с заспиването. Има колега в Софиа със софтуер, така че може да го потърсим да го диагностицира. Аз пък си купих ЕАС ресет тоол, Абе обади се все ще помогнем с нещо ако ще да е с изпиването на Бирата
          Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
            Пиша тук за да не отварям нова тема.
            Днес ми се случи нещо, което е много сходно с онова, което съм написал
            в първия пост за падането на акумулатора.
            При смяната му с нов и подаване на контакт - таблото става като
            коледна елха, имам предвид, че всичко започва да мига вместо да свети постоянно.
            На дисплея започват да се изписват грешки на АБС-а, ЕАС-а, релета тракат и прочее, както се случва, когато акумулатора е слаб,
            но когато се опитам да запаля всичко угасва и ни гък ни стон.
            Та питането ми е, при тази ситуация дали акумулатора се е скапал макар и нов или е нещо по електрониката.
            Лошото е, че нямам отзивчиви съседи, които разбират от тоци, защото мен хич ме няма...
            100% е акумулатора.Къде си базиран?

Коментар

Много благодаря на всички отзовали се.
              Проблемът за сега се оказа доста просто нещо.
              Клемата на акумулатора на "+", управляващия кабел се окислил и не давал хубав контакт.
              Огромни благодарности на Дядо Владо, който отвори очите на мен непросветения.
              След слагането на тукощо зареден акумулатор, запали сякаш нищо не е било,
              няма грешки, чудесии даже и окачването си се нагласи само.
              От направения на светло от мен оглед на бушониерата на ВеСМ-а,
              няма видими следи от окисляване и т.н.
              Сега мисля да издиря и колегата mumbler да погледне все пак ВеСМ-а, защото Дядо Владо не го изключи като възможност...
              Пак благодаря на всички и за т'ва с бирата винаги можете да разчитате на мен
              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Колеги, извинявам се че пиша по-малко стара тема, но видях че тук пишете и за проблеми с дистанционното, та и аз да се възползвам от съвет . Собственик съм на Range Rover 2,5DSE 96 от 4 месеца, но го купих само с един ключ и това е дистанционното, няма emergеncy key-а. Което е лошо. Въпроса ми е мога ли да си извадя резервен ключ и къде, че всичко става, с един ключ не е хубаво.
                Land Rover Range Rover 2,5 DT
                Land Rover Discovery 200 TDI
                BMW F650ST - RIP
                "Совите не са това което са"

Коментар

Колега можеш да си поръчаш ключ в МП или Дарукар за другаде не се сещам.
                  По последен спомен от около година, ключа струваше около 350-400лв и се чака 20 р.д., защото идва от Германия,
                  а и ще ти искат освен талона на колата, да ти преснимат личната карта и да подпишеш неква декларация.
                  Поне при мен беше така с обяснението, че напоследък много ги крадяли тези модели и за това са такива изискванията, абе дрън-дрън....
                  Едва ли от тогава цената е паднала, но все пак успех, защото сумата не е малка, е поне за мен де
                  "Bis dat qui cito dat"

Коментар

А джипа трябва ли да го закарам или само по данни от талона. Предполагам само този ключ носят, т.е. този с дистанционното. След това могат ли и двата да работят, т.е. новия и този който имам.
                    BMW F650ST - RIP

Коментар

И едно допълнение към това, което Валди ти е казал - ако джипа преди това е каран в БГ е доста възможно имобилайзера да е изключен (на моя беше) и тогава всеки обикновен ключ (за 10-20 лв) ще ти върши работа (естествено без да отключва дистанционно).

Дали имоб. е включен или не може да види всеки с Rovacom и по-конкретно за моя разбрах от колегата mumbler, когато ми калибрираше окачването.

Поздрави

Коментар

Не е каран в България понеже го взех нов внос от Италия, всеки път преди да запаля когато съм пъхнал ключа трябва да натисна копчето за отключване, иначе изписва Engine Disabled. А може ли да се изключи този имобилайзер, както nikidd спомена. И дали е удачно за по нататъчно спестяване на главоболията с поръчка на скъп ключ.
                        BMW F650ST - RIP

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
                          ...
                          И дали е удачно за по нататъчно спестяване на главоболията с поръчка на скъп ключ.
                          Аз лично смятам, че е удачно. Дори не толкова заради скъпия ключ (тия пари ще ги изръсиш за други части без съмнение), но си представям ситуация, в която по някаква причина единствения ключ, който носиш спре да си говори с имобилайзера (батерия или счупване някакво).

Аз донякъде си го представих миналата година, когато във Велико Търново компютъра изписа, че батерията на дистанционното е слаба (все още не знаех, че имоб. е изключен), а нямах EKA кода. Е, там поне имаше Мото Пфое, та поръчах батерия.

Това естествено в случай на автокаско, което да ти покрива евентуалните проблеми с крадците.

Коментар

....за по нататъчно спестяване на главоболията...
                            ...го продавай, така както направи Ники. Няма смисъл, освен ако не си/сте мазохист...Извинявайте, но това е горчивата истина. Ако искате да ремонтирате си купувате Фрилендър или П38. Ако искате да карате си купувате Дискавъри, Класик или Дифендър.

Коментар

Не е каран в България понеже го взех нов внос от Италия, всеки път преди да запаля когато съм пъхнал ключа трябва да натисна копчето за отключване, иначе изписва Engine Disabled. А може ли да се изключи този имобилайзер, както nikidd спомена. И дали е удачно за по нататъчно спестяване на главоболията с поръчка на скъп ключ.
                              Чакай, чакай кога точно натискаш копчето за отключване?
                              Когато отключващ колата или когато го слагаш в стартера?
                              Използваш ли дистанционното за да отключиш колата или ползваш ключа?
                              Дистанционното имали следи от насилствено отваряне?

Идеи от моя страна - това ми намирисва на опит за изключване на имобилайзера както Ники казва ама не съвсем, т.е. някой май се опитвал да слага външна аларма, но не е успял или се е опитвал да оправи фабричната такава без да знае за детските болести на ресийсъра и е зае*ал работата, като в следствие е прецакал и самия ресийвър, който дава информация на BeCM-а, който е главния компютър на колата от който зависи сработването на почти всички компоненти в колата, та ако това е станало - лошо.

Чакаме отговори на горните въпроси, но май за сега най-неоходимото е да отидеш в най-близкото МП за да те закачат на компютър и да те диагностицират и да видим те какво ще ти кажат, НО само за диагностика без НИКАКВИ интервенции или оферти от рода "това е за смяна" - сещай се цена под 1000лв няма...
                              Успех и пиши к'во става
                              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                                ...го продавай, така както направи Ники. Няма смисъл, освен ако не си/сте мазохист...Извинявайте, но това е горчивата истина. Ако искате да ремонтирате си купувате Фрилендър или П38. Ако искате да карате си купувате Дискавъри, Класик или Дифендър.
                                Лазаре, не така бре, още от сега да откажеш младежа, тъкмо се е запалил а е и програмист, нека да помогнем само дето аз не виждам проблем, едно ходене до МП да му дадат кода и да си направи един ресет с вкарване на кода би триабвало да се оправи а в най-лошия случай едни ключ да си купи. И както казах по горе колегата от Севлиево отиде в Габрово от където е и колегата и му сложиха допълнителна аларма койято отклучва заключва и ресетва всичко и си кара без да се притеснява. Айде със здраве че пак се отплеснах.
                                Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X